Begeleid wonen

Bij Woonzorg de Hofstede bieden wij jou een thuis waar je de begeleiding krijgt die je nodig hebt in het dagelijks leven. We bieden zorg op maat om jou te helpen bij zelfstandig functioneren en praktische en sociale zelfredzaamheid.

De kleinschalige woonomgeving zorgt voor een gevoel van geborgenheid en huiselijkheid. Je krijgt persoonlijke vrijheid in een beschermde omgeving waar iedereen elkaar respecteert.

Meer weten over begeleid wonen bij Woonzorg de Hofstede?

Beschermd wonen in de Hofstede

Kun jij veel zelf, maar heb je soms ook begeleiding nodig? Of wil je leren om zelfstandig te wonen? Dan kun je bij ons beschermd en begeleid wonen. In onze woonvorm krijg jij een van de appartementen met een eigen badkamer en keukenblok. De woonkamer en keuken deel je met anderen. We koken samen, we eten samen en zijn allemaal verantwoordelijk voor het huishouden. We kijken wat jij kunt en hoe je de anderen helpen kunt. Waar je hulp bij nodig hebt, zijn we er voor je.

Voordat je bij ons komt

Voordat je bij ons komt wonen, bespreken we welke hulp jij nodig hebt. We kijken naar wat je kunt, wat je graag zou willen leren en welke ondersteuning wij, jouw familie en anderen daarbij kunnen geven. Ook kom je een keer bij ons logeren. Dan kun je ervaren hoe het is om te wonen in de Hofstede en leer je de rest van de groep kennen. Omdat we veel samendoen, is het belangrijk om te kijken of je goed in de groep kunt functioneren en jezelf kunt zijn en ontwikkelen. Ons motto is dan ook ‘samen sterk!’.

Wonen en werken

Als je bij ons woont, kun je ook dagbesteding volgen. Onze dagbesteding is erg veelzijdig. We gaan samen op zoek naar welke soort werkzaamheden passend zijn bij jouw mogelijkheden en welke jou kunnen helpen met het behalen van je groeidoelen. Niet iedereen zal dagbesteding volgen op de woonvorm zelf. Zo hebben we altijd wat te vertellen aan tafel tijdens het avondeten! Lees op de pagina ‘dagbesteding’ meer over de soorten dagbesteding die we bieden.

Echt het gevoel van thuis

We vormen een hecht gezin waar veel liefde heerst. Dat willen we jou ook graag bieden. Bij ons is er weinig verloop in de medewerkers en dus kunnen we jou ervan verzekeren dat je hulp krijgt van vaste en vertrouwde personen.

Ook je familie en vrienden zijn welkom bij ons. We vinden het leuk als ze op visite komen en mee-eten!

Perfecte
locatie

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een locatie met daarin diverse appartementen. Hier wonen de mensen zelfstandig maar met begeleiding.

Wie wonen er bij ons?

Bij Woonzorg de Hofstede bieden wij een thuis voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking of ASS. Iedereen die bij ons woont is anders, maar allemaal worden we geaccepteerd en gerespecteerd.

Meer weten over begeleid wonen bij Woonzorg de Hofstede?

Kijk dan even op onze contactpagina hoe je contact op kan nemen.