Dieren bij Woonzorg de Hofstede

Wat is de Hofstede zonder dieren? Bij ons lopen honden, konijnen, kippen en kleinvee rond. 

Meer weten over onze dieren?

Droonessa’s ooievaars

Onze woonboerderij wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid ooievaars die ieder jaar neerstrijken in onze tuin om hun jongen uit te broeden en zich klaar te maken voor de lange trektocht.

Al meer dan 18 jaar komen er weer tientallen ooievaars naar de 5 ooievaarsnesten van de woonboerderij die Droonessa wordt genoemd. Het is een schitterend gezicht om deze vogels zo liefdevol bezig te zien met elkaar.

Ooievaars zijn bijzondere vogels en worden vaak in verband gebracht met de trouw die ze aan elkaar zijn. Toch is niets minder waar en zijn deze vogels helemaal niet zo romantisch als altijd werd gedacht, maar dat maakt ze niet minder indrukwekkend.

Van de maanden maart tot augustus zijn de meeste ooievaars bij ons te vinden. Niet alle ooievaars gaan op trek. 35% van de ooievaars in Nederland, blijven de hele winter in het land. Als het weer zacht is, blijven ze in de buurt van hun nest waar ze voldoende voedsel vinden en door ons worden bijgevoerd.

Benieuwd naar deze razend interessante vogels? Kom dan eens langs bij Woonzorg de Hofstede voor een heerlijk kopje koffie of thee in ons theehuis en een goed gesprek over de ooievaars in onze tuin!

Sam en Luna

Hoi wij zijn Sam en Luna!

Wij zijn de huishonden van Woonzorg de Hofstede. We vinden spelen en knuffelen heel erg gezellig en zouden het leuk vinden om samen met jou te rennen in de tuin! Van aandacht houden wij namelijk wel. 

Ook wij werken bij Woonzorg de Hofstede heel hard. Wij houden het erf namelijk in de gaten. Schrik  niet als wij blaffend, maar enthousiast naar jullie toe komen rennen!

 

We zullen ons even voorstellen!

Sam

Hoi! Mijn naam is Sam en ik ben een Boomer.

Ik ben de oudste en de wijste van ons twee. Ik houd de boel altijd goed in de gaten en vind het leuk om op de katten te jagen. Wanneer er iemand op ons erf komt hoor je mij vaak het hardst blaffen! Ik ben dan misschien wel klein, maar ik ben niet bang.

Luna

Hoi! Mijn naam is Luna en ik ben een Berner Sennen.

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik dus de jongste van ons twee. Ik ben inmiddels nu al een jaar oud. Nog steeds moet ik veel dingen leren. Soms heb ik ook bananen in mijn oren en heb ik geen zin om te luisteren. Ook hou ik van spelen en het liefst samen met Sam. Buiten ben ik heel graag en ik kijk dan ook vaak naar de vogels die van de ene naar de andere boom vliegen.

De dieren van de Hofstede

Wij van de Hofstede zijn gek op dieren. Dieren kunnen onvoorwaardelijke liefde tonen aan mensen en dat heeft ons ook doen besluiten om de dieren te betrekken bij de ontwikkeling van de bewoners van de Hofstede.

Knuffelen met dieren kan een goede therapeutische werking hebben. Daarom zijn we ook van plan om de konijnenknuffelkamer in te richten waar je je kunt terugtrekken en heerlijk met de konijnen kunt knuffelen. Maar niet alleen knuffelen met de dieren is zinvol, ook de verzorging en daarmee de verantwoordelijkheid over het dier kan goed helpen om tot zelfstandigheid te groeien.

Meer weten over de dieren bij Woonzorg de Hofstede?

Kijk dan even op onze contactpagina hoe je contact op kan nemen.